.st0{fill:#FFFFFF;}

Google home; wel of niet aanschaffen? 

 december 12, 2019

Een Google Home, ze zijn nu ook in Nederland te koop en je hoort er de laatste tijd steeds meer over. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van zo’n Google Home?

Is het voor jou een goede keuze om er een aan te schaffen? De prijs van een mini Google Home is 59 euro en voor een normale Google Home 149 euro.

Wij helpen je graag bij het maken van de keuze om wel of niet te kiezen voor het kopen van deze slimme speaker.

De voordelen van een Google Home

Een Google Home is volledig ingericht op stemherkenning, wat betekent dat de speaker herkent wie er een vraag stelt en ook de actie of het antwoord hierop zal afstemmen.

Hierdoor kunnen meerdere personen gebruik maken van de Google Home met instellingen gericht op henzelf. De speaker kan verbonden worden met jouw verlichting, camera’s, sloten en bijvoorbeeld ook de thermostaat. Hierdoor kun je bijvoorbeeld makkelijk de Google Home de lampen aan laten zetten. Eigenlijk is het apparaat te combineren met alle smart home apparaten in je huis.

Ook is het handig dat je de Google Home kunt gebruiken als Chromecast en hierdoor jouw favoriete films, series of YouTube filmpjes kunt streamen van je telefoon of laptop naar de televisie!

Zitten er ook nadelen aan een Google Home?

De Google Home is qua capaciteiten iets minder dan de Amazon Echo. De Amazon Echo is echter nog niet verkrijgbaar met de Nederlandse taal en daarom zal je Engels moeten praten. Hierbij kun je tegen elkaar afwegen wat jij zelf belangrijker vindt.

Daarnaast biedt de speaker niet de mogelijkheid om te verbinden met álle apparaten en kan het dus zijn dat jouw apparaat hier niet op aangesloten wordt. Check dit altijd van tevoren even na!

Of een Google Home voor jou een goede investering is dat ligt aan de voorkeuren en eisen die jij stelt aan de slimme speaker. Hopelijk hebben wij het maken van de keuze iets gemakkelijker voor je gemaakt door middel van de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}