.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe kies je de perfecte tuinset? 

 mei 28, 2021

Wil je jouw tuin een nieuwe uitstraling geven? Je kunt er voor kiezen om met een aantal kleine aanpassingen een groot verschil te maken, maar met alleen planten, buitenverlichting en een tuinhaard ben je er nog niet. Tenminste, als je veel waarde hecht aan comfort. Een tuinset kopen kan in dat geval uitkomst bieden. Maar hoe moet je dit aanpakken? Het uitkiezen van de perfecte tuinset kan nogal wat spreekwoordelijke voeten in de aarde hebben. Door een groot gamma aan verschillende tuinsets en materialen om uit te kiezen, vinden sommige mensen het erg lastig om een keuze te maken. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige tips waar je bij aanschaf van een nieuwe tuinset rekening mee kunt houden.

Het juiste formaat bepalen

Laten we beginnen bij het belangrijkste onderdeel: Kies het juiste formaat! Ook al ziet een luxe loungeset die uit meerdere onderdelen bestaat er nog zo leuk uit, moet het natuurlijk wel passen op het terras, de veranda of het balkon. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met voldoende ruimte rondom de tuinset. Daarom kan een loungeset op het eerste oog minder geschikt lijken voor een klein oppervlakte, al zijn er tegenwoordig ook compactere uitvoeringen leverbaar. Houd bij het zomerklaar maken je tuin tot slot ook rekening met het aantal personen dat er minimaal gebruik van moet maken. Loungesets zijn ontworpen om op te kunnen relaxen maar minder geschikt om de hele avond aan te tafelen, tenzij je het geen probleem vindt om met een bord op schoot te eten.

Voor welk materiaal kies je?

Een andere hindernis die genomen moet worden, is het bepalen van het materiaal. Het materiaal heeft namelijk veel invloed op jouw gebruiksplezier. Enerzijds lijkt houten sets nog steeds het meest populair te zijn in de tuin voor het creëren van een landelijke uitstraling, maar anderzijds lijken alternatieve tuinmeubels die minder onderhoudsgevoelig zijn ook steeds meer aan populariteit te winnen. We hebben het dan specifiek over een tuinset gemaakt van rotan, bamboe, wicker en/of aluminium.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}