.st0{fill:#FFFFFF;}

Kamerplanten in je huis: een gezonde keuze 

 december 12, 2019

Een huis vol kamerplanten is helemaal van deze tijd. Dat is geen wonder: planten voor in je huis doen hele goede dingen voor je binnenklimaat. Ze produceren zuurstof en halen fijnstof en andere schadelijke stoffen uit de lucht.

Onderzoeken tonen aan dat mensen met planten in huis zich beter kunnen concentreren. Vandaar dat je op kantoor ook vaak planten aantreft.

Welke plant past bij mij

Als je een beginnende plantenliefhebber bent, kan de keuze overweldigend zijn. Welke planten voor in je woning passen nu het beste bij jouw situatie? Het is belangrijk goed naar je eigen woonruimte te kijken voor je de juiste planten voor in je huis selecteert.

Hoeveel ruimte heb je en waar wil je de planten neerzetten? Hoeveel licht komt er op die plekken? Staan je planten daar op de tocht of juist vlak bij een verwarming? Hoeveel tijd en energie heb je over om je planten te verzorgen?

Het gaat hierbij niet alleen om water en plantenvoeding geven, maar ook achtergrondinformatie verzamelen over wat het beste is voor je planten.

Lees ook: planten kiezen voor in je tuin.

De beste plek voor je plant

Over het algemeen kun je stellen dat planten het goed doen op een tochtvrije plek; dus dat is belangrijk om op te letten. De meeste planten houden van een lichte plek, maar hebben een hekel aan de felle zon.

Traditioneel staan planten op de vensterbank. Dit is in de winter absoluut af te raden als er radiatoren onder de vensterbank aanwezig zijn. Het hoekje van een dressoir of een leuk bijzettafeltje is meestal de beste plek voor je plant. Uit de tocht, uit het felle licht, maar wel mooi in het zicht, zodat je van je plant kunt genieten.

Makkelijke planten voor starters

Planten die heel vergevingsgezind zijn voor beginnende eigenaren zijn vetplanten. Hoe minder je voor ze zorgt, hoe beter ze het vaak doen.

Belangrijk is wel dat je ze speciale potgrond voor vetplanten geeft, deze bevat meer zand dan gewone potgrond. Ook de Aloë Vera en de Graslelie zijn fijne planten om mee te beginnen. Eens per week water geven is genoeg.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}