.st0{fill:#FFFFFF;}

Kiezen van verlichting voor in je huis; waar op letten? 

 mei 12, 2023

De verlichting kan veel doen met de uitstraling, de sfeer en optische grootte van jouw woning. Het is dus belangrijk dat je de juiste verlichting voor jouw huisje weet te kiezen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste verlichting voor jouw interieur? Lees dan de volgende tips van waar je op moet letten bij het kiezen van verlichting.

Kleur van het licht

Niet iedere lamp is hetzelfde, zelfs niet ieder lichtbolletje. Een belangrijke factor voor het kiezen van de juiste verlichting, is het kiezen van de juist kleur van de verlichting. Een lamp dat een warme oranje-achtige gloed geeft, is extra sfeervol voor de woon- en slaapkamer.

Voor de badkamer kan juist verlichting met een fellere witte kleur beter staan. Kies eerst de juiste kleur van de verlichting voor het beste resultaat.

Combineer met de stijl

Het vinden van de juiste lampen voor thuis kan nog best een opgave zijn. Een manier om het een stuk eenvoudiger te maken, is door te shoppen binnen jouw stijl. Is jouw woonkamer in een industriële stijl? Geef de woonkamer dan een extra boost met een stoere industriële lamp. Een

Scandinavisch interieur kan helemaal af lijken met stijlvolle strakke lampen in huis. Weet je niet goed welke lamp bij jouw interieur past? Doe dan inspiratie op uit woonmagazine of online en zoek naar jouw woonstijl. Lampenlicht is een voorbeeld van een webshop waarbij je terecht kunt voor alles wat met verlichting te maken heeft.

Slimme verlichting?

Steeds meet huizen gaan over op slimme verlichting. Dat is verlichting die zich automatisch aanpast op basis van het tijdstip of zelfs hoe donker het buiten is. Slimme verlichting is een onderdeel van smart home apparaten: apparaten die vaak verbonden zijn met het internet en die automatisch functioneren.

Lichtspots

Ben jij gewoon geen fan van lampen of wil je niet dat een lamp veel ruimte inneemt in de ruimte? Kies dan voor lichtspots die je in het plafond kun plaatsen. Dit bespaart je heel wat ruimte in huis en het geeft een stijlvolle uitstraling aan jouw woning.

Lichtdimmer

Vergeet ook niet om de mogelijkheid tot een lichtdimmer op jouw verlichting te bekijken. Met een lichtdimmer kun je al jouw verlichting thuis automatisch op afstand aanpassen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor in de slaapkamer.

Het kiezen van verlichting in huis kan nog best lastig zijn. Kies voor de verlichting die het beste bij jouw woonstijl pas en bekijk de opties qua lichtkleur. Goede verlichting, maakt jouw woning helemaal af.

Extra tip; denk duurzaam!

Voor veel mensen is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Gebruik, waar mogelijk, led verlichting. Dit is een stuk duurzamen er zorgt ervoor dat je jaarlijks veel geld bespaart op je energiekosten. Naast duurzame led-verlichting zijn er nog veel meer duurzame opties voor je woning zoals ledstrips.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}