.st0{fill:#FFFFFF;}

3 manieren om je parasol stevig neer te zetten 

 augustus 13, 2020

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin
  • /
  • 3 manieren om je parasol stevig neer te zetten

Heb je een mooie parasol op het oog om in je tuin te gebruiken tijdens tropische dagen? Dan valt er genoeg te kiezen qua soorten parasols. Zo kun je voor grote en flexibele parasols gaan die de complete tuin in de schaduw kunnen zetten, maar ook voor meer voordelige kleinere uitvoeringen met een iets minder groot bereik. Een van de belangrijkste punten van aandacht is hoe je de parasol precies wilt gaan verankeren.


De parasol neerzetten is belangrijk, omdat je parasol natuurlijk niet bij het eerste zuchtje wind weg mag waaien. En liever ook niet als het stevig en hard waait. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar veroorzaakt ook onnodige schade.

Maar welke opties zijn er als je jouw parasol stabiel en veilig wilt neerzetten? In dit artikel lichten we de voordelen en nadelen toe van drie manieren om op een stabiele manier een een parasol neer te zetten.

Via een granieten parasolvoet, parasolvoeten met wielen en met ingegraven parasolvoeten. Kijk zelf welke methode jou het meest aanspreekt en geniet alvast van de heerlijke schaduw!

De granieten parasolvoet

Granieten parasolvoeten zijn erg populair, omdat ze door hun massieve vormgeving en zware gewicht zorgen voor een hoop stabiliteit. Een parasol die voorzien is van een granieten parasolvoet – hierbij zijn voeten tot 90 kg mogelijk – is zeer robuust en uitstekend bestand tegen hevige windvlagen en zelfs een storm.

Massieve granieten voeten voor parasols worden met name gebruikt om een zwevende parasol goed stabiel te houden. De granieten parasolvoeten zijn geschikt voor een parasol met een maximumdoorsnede van 3,5 meter en voor zweefparasols met vierkante vormen tot een afmeting van maximaal 3 bij 3 meter.

De montage van de parasol gebeurt hierbij direct op de parasolvoet, zonder het gebruik van tussenplaatjes.

Een groot voordeel van dit type parasolvoeten is de weerstand, qua windkracht, die ze aan kunnen. Een granieten paraolvoet is lekker robuust, kan tegen een stootje en gaat decennialang probleemloos mee. Een nadeel van deze parasolvoeten is echter het enorme gewicht, waardoor de voeten van dit type parasol weinig flexibel zijn.

Ook nemen de parasolvoeten relatief veel ruimte in beslag, al snel minimaal één vierkante meter. Wil je de voet van de parasol verplaatsen, dan moet je dit minstens met twee of zelfs met drie personen doen.

Tip: als je een klein balkon hebt en alle ruimte wil benutten kan je ook gebruik maken van balkonklemmen.

Een parasol met wielen

Naast een massieve granieten parasolvoet is de parasolvoet met wielen flink populair geworden in de afgelopen jaren. Dat heeft vooral te maken met het feit dat deze parasolvoeten lekker mobiel zijn. De wielen onder de voet van de parasol kunnen vastgezet worden. Klik je ze los, dan kun je de parasol gemakkelijk verplaatsen naar een plek waar je deze nodig hebt. Een nadeel van deze parasols is dat ze vaak wat prijziger zijn dan standaard massieve parasolvoeten.

Verder kunnen ze, als je geen goede kwaliteit koopt, kwetsbaar zijn en kapotgaan bij veelvuldig of onzorgvuldig gebruik. Daartegenover staat dat je een voet voor een parasol hebt die lekker flexibel inzetbaar is.

De ingegraven parasolvoet

Heb je liever een parasolvoet die je mooi kunt wegwerken in de grond? Ga dan voor een ingegraven parasolvoet. Dit type voeten graaf je in in de grond, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Visueel ziet dit er aantrekkelijk uit. Verder hebben deze parasolvoeten als pluspunt dat ze enorm sterk zijn en goed bestand zijn tegen flinke windrukken.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}