.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips voor een mooie tuininrichting 

 december 12, 2019

Wil jij je tuin inrichten? Dan wil je natuurlijk wel een tuin waar je trots op bent. Daar zijn gelukkig handige tips voor te geven.

Inspiratie opdoen

Voor een goede tuininrichting is inspiratie van groot belang. Ga bijvoorbeeld eens naar een tuincentrum en bekijk wat er allemaal met elkaar wordt gecombineerd. Er zijn ook tijdschriften die goed helpen om inspiratie op te doen. En websites als Pinterest zijn eveneens geweldige inspiratiebronnen.

Begin met een duidelijke planning

Meet uit hoe groot je tuin is en plan wat je precies wil. Waar komt het terras? Waar wil je vaste planten hebben? Hoe moet het pad lopen? Begin eerst globaal en werk het daarna verder uit.

Bij een goede planning houd je ook rekening met bijvoorbeeld de periode waarin je bepaalde planten in de grond moet stoppen.

Laat je planning eventueel aan iemand zien, zodat jullie samen kunnen kijken.

De juiste tuininrichting

Voor de tuininrichting is het slim om gestructureerd te werk te gaan. Begin met het leegmaken van de tuin – of een deel ervan. Richt het dan in zoals je graag zou willen.

Begin met de grotere zaken, zoals een vijver, de betegeling of de schutting. Daarna kun je het kleinere spul allemaal doen. Denk aan het plaatsen van de verschillende planten of accessoires.

Neem er ook echt je tijd voor en bedenk goed dat een tuin echt niet in één keer perfect hoeft te zijn. Het is altijd mogelijk om later meer toe te voegen. Je kunt dingen altijd aanpassen. Heb je niet heel veel ruimte om mee te spelen? Er zijn meerdere manieren om een kleine tuin groot te laten lijken.

Vraag hulp waar nodig

Een tuin inrichten is geen gemakkelijke klus. Er moet misschien met zware spullen worden gesjouwd. Daarnaast gaat het werk natuurlijk veel sneller als je het niet alleen doet.

Ben je echt niet handig? Dan zou je ook altijd nog hulp kunnen vragen van een hovenier. Zo krijg je professionele hulp en heb je een prachtige tuin om naar uit te kijken.

P.S. Trouw abonnement

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Probeer bij het inrichten van de tuin het evenwicht te vinden tussen een verzorgde tuin en het op zijn beloop laten van de natuur. Een grasmat is bijvoorbeeld handig, maar niet erg natuurlijk. Het levert alleen al daarom ook extra verzorging op.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}