.st0{fill:#FFFFFF;}

Woonaccessoires uitkiezen bij je inrichting 

 december 12, 2019

Het uitkiezen van je woonaccessoires is uiteraard het leukste onderdeel van het inrichten. Toch denk je er beter twee keer over na. Hier enkele tips.

Te veel accessoires kunnen je huis ook snel rommelig doen lijken. Kijk eerst eens goed naar de ruimte die je wilt inrichten. Wat mist er? Iets van textiel? Een rieten mand om de dekentjes in op te bergen?

Kleur is de rode draad

Kleur geeft sfeer aan een interieur. Vaak kiezen we voor een gekleurde muur maar wat als we deze kleur moe zijn? Je kussenslopen omwisselen is al wat sneller gebeurt dan een muur schilderen.

Het makkelijkste is om één kleur te kiezen de je mooi vindt en vervolgens je woonaccessoires te kiezen in verschillende tinten van deze kleur. Bij theelichtjes of bloempotten geeft dit een mooi effect als ze in groep staan.

Door één kleur door te trekken krijg je een leuke samenhang tussen al jouw spullen en meubels.

Less is more

Heb je een uniek stuk? Een oude sterrenkijker of een grote kist? Geef deze dan een mooie plek in je living maar hou het bij één eyecatcher. Zo krijgt het stuk de aandacht die het verdient en verdwijnt het niet tussen de rest.

Even belangrijk bij het woonaccessoires uitkiezen, zijn lege ruimtes. Niet ieder leeg hoekje moet gevuld worden met iets. Meer spullen en prulletjes brengt ook meer stof met zich mee. Een wollig tapijt kan meer doen dan drie bloemstukken op tafel.

Planten als accessoires

Bij smalle of kleinere ruimtes krijg je al snel een bedrukt gevoel wanneer je grote meubels gaat plaatsen. Ruil een klassieke wandkast daarom eens in voor een grote weelderige kamerplant.

Planten in huis zijn de beste woonaccessoires, ze zuiveren de lucht en brengen leven in huis. Ze hebben natuurlijk wel wat meer aandacht nodig dan je andere accessoires, maar ze gaan nooit uit de mode.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}