.st0{fill:#FFFFFF;}

3 Tips bij het kopen van verduisterende rolgordijnen! 

 april 20, 2022

Rolgordijnen zijn helemaal in en is de grote vervanging van het ouderwetse gordijn. Vaak werden er altijd gordijnen gebruikt als zonsverduistering voor in je woon of slaap kamer. Echter laten deze vaak nog steeds een hoop licht door waardoor er alsnog veel licht binnen komt. Als je kiest voor een rolgordijnen zit er een scherm recht tegen het raam aan zodat er weinig licht tot geen licht meer binnen komt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van deze verduisterende rolgordijnen? Hier lees je er meer over!

Tip 1: Zorg voor genoeg verduistering

Bij de aankoop van een verduisterende rolgordijn is het belangrijk om te kijken dat het rolgordijn genoeg verduistering bied. Sommige rolgordijnen zitten namelijk erg los waardoor er door de zijkant alsnog een hoop licht kan binnen komen. Zorg er daarom voor dat de rolgordijn goed tegen het raam zitten en niet er nog een beetje los van af hangt zodat er toch nog een beetje licht binnen kan komen.

Als het niet anders mogelijk is dat je rolgordijn een stukje van het raam afhangt, dan kun je het beste clipjes aan de zijkant van het rolgordijn maken zodat je de zijkanten nog goed kunt dichthouden en zodat je de lichtinval zoveel mogelijk kunt beperken.

Tip 2: Zorg voor een mooi rolgordijn

Er zijn een hoop soorten rolgordijnen, zo heb je een standaard zwart rolgordijn. Die rolgordijnen zijn meestal het goedkoopst en worden ook het vaakst gebruikt voor in slaap en woonkamers. Maar het is ook erg belangrijk om te gaan kijken of het rolgordijn past bij het interieur. Als bijvoorbeeld heel je slaap kamer een groen interieur heeft dan is de combinatie met een zwart rolgordijn niet de mooiste. Kijk daarom ook voor een rolgordijn wat past bij je interieur.

Online kun je een hele hoop verschillende verduisterende rolgordijnen kopen, kijk hier dus zeker voor. Op een hoop sites kun je rolgordijnen met elkaar vergelijken en kun je ook zien waar je rolgordijnen het goedkoopst kunt kopen. Zeker handig om hiervoor te kijken!

Tip 3: Let op dat je het juiste formaat koopt

Als je het rolgordijn wilt gaan kopen moet het natuurlijk wel passen op je raam. Daarom moet je voor de aanschaf alles goed opmeten, zodat je zeker weet dat de rolgordijnen goed gaan passen op je ramen. Als je de maten heb opgemeten zorg dan echt dat je op de centimeter nauwkeurig het rolgordijn gaat kopen. Als je een rolgordijn koopt die ook maar 5 centimeter te lang is dan gaat het rolgordijn al weer een stukje van het raam afzitten en ontstaat er toch weer een lichtinval.

Ook moet je er voor zorgen dat het rolgordijn niet 5 centimeter te kort is want dan ontstaat er een nog grote lichtinval. Daarom is het dus extra belangrijk om de maten goed op te meten voor je een rolgordijn gaat aanschaffen. In de winkels verkopen ze vaak standaard maten, maar online kan je in genoeg webwinkels rolgordijnen bestellen op de centimeter nauwkeurig.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}