.st0{fill:#FFFFFF;}

5 items die niet mogen ontbreken in de jongenskamer 

 juli 13, 2021

De inrichting van een omgeving is zeer persoonlijk, je moet zich goed voelen in jouw huis en in jouw ruimte, maar net als in de rest van het huis mogen sommige details niet ontbreken.

Het eerste wat niet mag ontbreken in een jongenskamer is persoonlijkheid. het maakt niet uit of het een jongen van 5 jaar is, hij heeft al persoonlijkheid en jij als moeder of vader zou al moeten weten wat hij het leukst vindt.


1. Lees- en studeerruimte mogen niet ontbreken in een jongenskamer

Ongeacht de leeftijd heeft elk kind een ruimte nodig om te lezen, te computeren en te studeren, en deze ruimte moet comfortabel, licht en mooi zijn.

Het is aangewezen een tafel te hebben met een redelijke ruimte waar de boeken en de computer in passen, hij kan aan het hoofdeinde worden vastgemaakt of aan de andere kant van het bed staan. Geniet van het licht van het raam en zet de stoel naar haar toe en niet naar achteren.

2. Spelen is ook belangrijk

Naast de juist meubels en accessoires, moet je denken aan die creatieve details die elk decor te verbeteren. Het liefst zien we onze kinderen enkel buitenspelen met vriendjes. De realiteit vandaag de dag is echter anders. Gamen hoort er ook bij en is zeker niet alleen maar slecht. Sterker nog, het spelen van games kan een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen.

Als jouw zoon de juiste leeftijd heeft bereikt zou je een Xbox op de jongenskamer kunnen plaatsen. Aan de hand van Xbox giftcards kunnen jullie gezamenlijk geschikte spelletjes aanschaffen in de Xbox store.

gamen jongenskamer
Ook spelen hoort erbij op die leeftijd

3. Besteed aandacht aan de aankoop van meubels in de kamer van de jongen

Het lijdt geen twijfel dat energie en animatie routine zijn in de jongenskamer. Geef daarom bij het inrichten van de slaapkamer de voorkeur aan de meest resistente meubels.

Vermijd stukken met breekbare onderstellen, want ze moeten bestand zijn tegen de spelletjes van de kleintjes. Zo worden de rust en de veiligheid van jouw kind een zekerheid!

4. Geef voorrang aan het beste beddengoed

Het bed verschijnt als de hoofdrolspeler in elke slaapkamer, ook bij kinderen. Daarom moet worden gezocht naar stukken die comfort, zachtheid en stijl bieden. Zie hieronder enkele voorbeelden van vezels en stoffen die perfect zijn voor de kinderkamer:

Katoen: de tere huid van kinderen heeft stukken van hoge kwaliteit nodig. Voorwerpen die volledig van deze vezel zijn gemaakt, absorberen goed vocht en brengen meer frisheid in de kamer. Zij bieden ook zachtheid en comfort;

Microvezel: synoniem met praktisch nut, zeer geschikt voor een jongenskamer. Het kreukt niet gemakkelijk, waardoor een betere organisatie in deze omgeving mogelijk is. Het werkt zowel goed in de warmste dagen, als in de koude.

Hier is de deelname van jouw kleintje ook van fundamenteel belang. Wat de esthetiek betreft, kunt je stukken zoals lakens, dekbedden en kussenslopen kiezen op basis van de favoriete kleuren of ontwerpen van de jongens. Een belangrijke tip is om de tinten van jouw beddengoed af te stemmen op de kleuren van de muren. Op deze manier is de kamer harmonieus en erg mooi!

5. Denk praktisch!

Vergeet niet dat de omgeving er niet alleen mooi uit moet zien, maar ook nuttig moet zijn. Zoek daarom naar veelzijdige artikelen. Een goed voorbeeld zijn de legplanken, die de ruimte optimaliseren, de organisatie vergemakkelijken en ook bijdragen tot een mooie decoratie van de jongenskamer.

Daarin kunt je inzetten op het gebruik van speelgoed, bij voorkeur het grootste, dat de plaats goed vult en een speels gevoel geeft, zeer belangrijk in een kinderomgeving.

Een ander belangrijk punt, dat soms onopgemerkt blijft, betreft de circulatieruimte. Laat de meubels dus niet te dicht op elkaar staan of maak gebruik van een groot aantal voorwerpen, waardoor de kamer onaantrekkelijk wordt. Soms kan een meer minimalistische stijl een goede oplossing zijn.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}