.st0{fill:#FFFFFF;}

Zo kies je de juiste rolgordijnen 

 september 28, 2021

Raambekleding is er tegenwoordig in ontzettend veel soorten, afmetingen, kleuren, materialen en natuurlijk met uiteenlopende prijskaartjes. Rolgordijnen zijn een populaire keuze als het om raambekleding gaat. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten bij de aanschaf van nieuwe rolgordijnen.

1.Stijl

Rolgordijnen zijn sfeervolle raambekleding, relatief goedkoop, eenvoudig in gebruik en kleden een ruimte aan. Dit type raambekleding is er in diverse stijlen, zodat er altijd wel een past bij jouw interieur. Je kunt er bovendien voor kiezen om goedkope rolgordijnen te combineren met overgordijnen. Zo krijgt de ruimte nóg meer sfeer en heb je het voordeel van de dubbele raambekleding. De afwerking van de gordijnen zorgt vervolgens voor de puntjes op de ‘i’. Door een te kiezen voor een luxe afwerking met een mooi trekkoord en een strakke sierkap, oogt een rolgordijn veel chiquer.

2.Kleur

De kleur van rolgordijnen is van grote invloed op de sfeer in de betreffende ruimte. Het werkt goed om een kleurenpalet vast te stellen voor de ruimte waarvoor je de gordijnen wilt gaan aanschaffen. Dat wil zeggen: maak een pallet van de kleuren van de meubels, wanden en accessoires. Gebruik bij het inrichten van de ruimte een beperkt aantal kleuren die je herhaalt om een mooie eenheid te creëren. Kies vervolgens voor de rolgordijnen een rustige kleur uit het pallet, zodat de kleuraccenten door middel van accessoires toegevoegd kunnen worden.

3.Verduistering

Rolgordijnen zijn er in verschillende diktes: transparant, semi transparant of verduisterende gordijnen. In de woonkamer is een verduisterend rolgordijn vaak niet nodig, maar voor een slaapkamer is het uiteraard wel ideaal. Transparante gordijnen zijn volledige doorzichtig, terwijl semi-transparante gordijnen wel daglicht doorlaten maar directe doorkijk blokkeren. Er bestaan ook duo rolgordijnen: deze bestaan uit brede banen die over elkaar glijden. De ene baan is transparant en de ander semi transparant. Door de horizontale banen geven deze gordijnen het kozijn een moderne look.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}