.st0{fill:#FFFFFF;}

Zelf een hemelbed maken? Gebruik dit praktische stappenplan! 

 januari 4, 2021

Het zit eigenlijk al een beetje in de naam: hemelbedden zijn bedden die hemels slapen! Wat hemelbedden voor mooi maakt, is dat ze er visueel uniek en prachtig uitzien. Wil je jouw slaapkamer gezelliger en romantischer maken, dan is een hemelbed een prima keuze! Fijn aan hemelbedden is verder dat je deze gewoon zelf kunt maken.

Zelf een hemelbed maken is gemakkelijker dan je denkt. En dat geldt ook voor zelf hemelbed gordijnen maken die perfect bij je bed passen. Maar hoe maak je precies een hemelbed van hout, te beginnen bij een hemelbed frame? Het handige stappenplan in dit artikel helpt je stap voor stap om zelf een hemelbed te maken met Praxis materialen. Doe er je voordeel mee en kies ook voor een hemelse nachtrust!

Hemelbed maken

Het maken van je eigen hemelbed klinkt misschien ingewikkeld echter hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Het maken van je eigen hemelbed kan namelijk ontzettend simpel en snel. Hieronder een simpel stappenplan voor het maken van jouw hemelbed van je dromen!

1. Kies het juiste basismateriaal

Zelf een hemelbed maken begint met het kiezen van het basismateriaal en met het maken van een bouwtekening van je toekomstige hemelbed. Een hemelbed van hout is de meest populaire optie, omdat houten hemelbedden extra romantisch en sfeervol zijn. Veel klussers kiezen dan ook voor het maken van een hemelbed frame van hout. Natuurlijk kun je ook voor een hemelbed frame van metaal kiezen en die vervolgens bekleden met hout. Het is maar net wat je zelf mooie vindt.

2. Bereken de lengte, breedte & hoogte van je hemelbed

De volgende stap als je zelf een zelf hemelbed maken wilt, is om de exacte afmetingen te berekenen. Ga hierbij uit van de ruimte die je in je slaapkamer hebt. Zorg ervoor dat je hemelbed niet te groot wordt, want dan ziet de slaapkamer er volgepropt en minder gezellig uit! Realiseer je dat er ruimte moet overblijven voor een of mer kledingkasten, maar ook loopruimte en voldoende plek om een of twee nachtkastjes in de slaapkamer neer te zetten. Verder is het slim om direct een geschikt, comfortabel matras te zoeken die je in je hemelbed wilt gebruiken. De lengte, breedte en dikte van je favoriete matras kun je prima gebruiken als richtlijn voor de grootte van je hemelbed

Een punt om goed op te letten is de hoogte van het hemelbed. De hoogte van je bed bij zelf een hemelbed maken bepaal je helemaal zelf en is afhankelijk van hoe je graag uit bed stapt. Ideaal is natuurlijk als je voeten bij het uit bed stappen precies plat op de vloer staan. Door in zithouding te rekenen, waarbij de lengte van je onderbenen het uitgangspunt is, kom je er snel achter wat de ideale hoogte van je bed is. En natuurlijk kun je ook gewoon de hoogte van je huidige bed als uitgangspunt nemen. Als die je bevalt tenminste!


3. Mooie gordijnen toevoegen als finishing touch

Een mooi hemelbed van hout is natuurlijk prachtig, maar een hemelbed is dan nog niet af. De volgende stap is om stijlvolle hemelbed gordijnen te maken, die passen bij de stijl van je hemelbed. Romantische en gezellige kleuren, zoals roodvarianten groen of roze, verdienen hier de voorkeur. Door bij het zelf een hemelbed maken te kiezen voor gordijnen in dit soort kleuren, versterk je de romantische sfeer van je slaapkamer!


Hemelbed inspiratie

Zie je? Het maken van je eigen hemelbed hoeft helemaal niet lastig te zijn! Om je nog een flinke dosis inspiratie mee te geven hebben we hieronder de tofste hemelbedden die we op Instagram vonden op een rijtje gezet:

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}