.st0{fill:#FFFFFF;}

3 Tips voor een kleine slaapkamer! 

 februari 28, 2020

Wanneer je wat kleiner woont, dan zal je dat vooral moeten bekopen in de slaapkamer. Heb je daar met een meer beperkte ruimte te maken? Dan wil je daar natuurlijk wel het maximale uithalen.

Door slim om te gaan met de mogelijkheden, is dat ook optimaal te bereiken. Het is dan wel zaak om te weten waar je allemaal op moet letten.

Daar kan je uiteraard ook wel wat tips bij gebruiken. De volgende adviezen kunnen je in ieder geval op weg helpen met het inrichten van de slaapkamer met beperkte ruimte.

Houd het bij de basiselementen

De belangrijkste tip als het gaat om de slaapkamer, gaat over elementen. De reden waarom het lastig is om een slaapkamer in te richten, is dat alles wat je erin zet groot is.

Bedenk je alleen al hoe groot je bed is. Denk daarnaast eventueel ook aan een grote kledingkast. Wil je er dan ook nog allerlei andere zaken in kwijt? Dan zal het allemaal wel heel krap worden.

Laat je daar dus ook niet toe verleiden, wanneer je er eigenlijk de ruimte niet voor hebt. Op die manier haal je dan alles uit de beschikbare ruimte.

Maak de ruimte optisch groter

Je kunt een gevoel van ruimte in een kleine slaapkamer ook gewoon zelf creëren. Dat doe je bijvoorbeeld door de ruimte optisch groter te maken. De meest gebruikte truc daarvoor is natuurlijk slim kleurgebruik.

Wanneer je de juiste kleuren gebruikt, kan je alles een stuk groter en ruimer laten lijken. Vooral de lichte kleuren helpen je dit effect te bereiken.

Donkere kleuren zijn in bepaalde stromingen heel hip in de slaapkamer. Het valt dus echter niet aan te raden wanneer je niet veel ruimte ter beschikking hebt om het in te richten. Dit is belangrijk.

Vergeet ook de vloer niet

Tot slot is het ook belangrijk om goed na te denken over de vloer die je kiest in je slaapkamer. Ook hier kan je namelijk veel mee bereiken. Opnieuw is het bijvoorbeeld slim om een licht materiaal te kiezen.

De lichte kleur zal je nog verder helpen om ruimte te creëren. Of het in ieder geval te laten lijken alsof er ruimte is.

Dat doe je bijvoorbeeld met pvc of met laminaat. Het is dus altijd slim om voor deze opties te gaan wanneer de ruimte beperkt is. Het is bovendien niet duur in aanschaf.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}