.st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe maak ik mijn slaapkamer donker? 5 tips die je gelijk kunt toepassen! 

 januari 5, 2021

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Slaapkamer
  • /
  • Hoe maak ik mijn slaapkamer donker? 5 tips die je gelijk kunt toepassen!

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes van elke woning, dat is zeker. Terwijl je in de woonkamer, keuken en andere ruimtes graag zoveel mogelijk natuurlijk licht krijgt, is het bij je slaapkamer echter belangrijk om deze 's nachts zo donker mogelijk te maken. Enkel op die manier kan je van een goede nachtrust genieten. Als je nog niet zo goed weet hoe je je slaapkamer donkerder kan maken, dan helpen de volgende tips je alvast op weg!

De beste tips om je slaapkamer donker te maken

Een goede nachtrust steunt op de verduistering van je slaapkamer. Hieronder enkele eenvoudige maar goede tips om je slaapkamer te verduisteren, en 's nachts dieper te slapen:

1. Kies voor kwalitatieve verduisterende gordijnen

De beste manier om overtollig licht 's nachts buiten te houden, is door verduisterende gordijnen te plaatsen. Deze gordijnen bestaan uit een stof die geen zonlicht doorlaat, waardoor het in je slaapkamer al snel pikdonker wordt.

Natuurlijk bestaan er heel wat mogelijkheden op het vlak van design en afmetingen, zodat je voor jouw slaapkamer precies de goede gordijnen vindt!

2. Ook rolgordijnen zijn een goede optie

Als je je kamer écht goed wilt verduisteren, dan zijn rolgordijnen echter nog beter. Het voordeel van deze modellen is dat ze sowieso al geen licht binnenlaten, en daarbij kan je ze ook gemakkelijk gebruiken.

Veel rolgordijnen hebben ten slotte een geleidingsrail, waarlangs de gordijnen zelf lopen. Het gevolg daarvan is dat je slaapkamer compleet is beschermd tegen zon- of maanlicht!

3. Dek kieren goed af met karton of kussens

Vaak is het probleem 's nachts niet dat er licht van buiten naar binnen komt - maar ligt de oorzak bij lichtbronnen die zich in het huis bevinden. Denk maar aan licht dat door een kiertje in de deur in de kamer komt.

Dit kan je gemakkelijk oplossen door spleetjes en kieren goed af te schermen, bijvoorbeeld met een speciaal kussen of zelfs aluminiumfolie. Ook het gebruik van stukjes karton is een goedkope oplossing!

4. De kamer donker maken voor een baby

Te veel licht in de slaapkamer is voor iedereen vervelend, maar vooral baby's en kleine kinderen hebben er last van. Als je wilt dat je baby als een roosje slaapt, zorg dan voor extra maatregelen om licht buiten te houden.

Zo kan je de wieg onder een soort van voile plaatsen, waardoor het nog aanwezige licht de slaap van het kindje niet verstoort. Zorg ook voor een goede isolatie van ramen en deuren!

5. Verduisterende raamfolie voor je ramen

Je slaapkamer verduisteren, daar is eigenlijk niet veel voor nodig. Tegenwoordig bestaan er gemakkelijke oplossingen, zoals bijvoorbeeld verduisterende raamfolie. Deze folie plak je snel en gemakkelijk tegen de ramen, waardoor deze geen licht meer doorlaten. Op zich is dat een goedkopere optie dan een rolgordijn of rolluik, maar het nadeel is natuurlijk dat het iets minder mooi oogt.

Je slaapkamer donker maken is gemakkelijk, als je bovenstaande tips gebruikt. Een diepe nachtrust is essentieel om van een goede levenskwaliteit te genieten, dus is het zeker de moeite waard om extra maatregelen te nemen. Maak je daarbij gebruik van voorzieningen van kwaliteit, dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}