.st0{fill:#FFFFFF;}

7 tips voor je studentenkamer inrichten 

 maart 12, 2021

Jaren heb je hier naar toe geleefd en gefantaseerd over hoe het leven zou zijn daar in de stad in een studentenkamer. Dit is dan echt het moment dat je jouw kamer kan inrichten naar volledig jouw eigen smaak. Of je nou een grote of een kleine studentenkamer hebt, van heel veel ruimte tot aan een kleine ruimte, wij geven je handige tips!

1. Neem je tijd

Ga niet als over de kop dingen bestellen omdat je je kamer zo snel mogelijk af wilt hebben. Vaak kom je na 5 minuten rondneuzen op Google de wat duurdere spullen als eerste tegen, lekker eenvoudig, maar hier heb je simpelweg het budget niet voor. Kijk op marktplaats of je de items die je graag in je kamer wilt hebben worden aangeboden, zie je deze niet? Wacht in dat geval een weekje en misschien zit hét pareltje er daarna wel tussen. Daarnaast hebben winkels ook elke week een andere aanbieding, zo is het de ene week mogelijk dat de lampen in de aanbieding zijn en de andere week de vloerkleden. Hou dit dus goed in de gaten om geld te besparen wat betreft de inrichting, op jezelf wonen is al duur genoeg.

2. Bereid je voor

Een studentenkamer voelt voor jou waarschijnlijk al als een waar paleis, logisch, maar het is en blijft vaak een slaapkamer van ongeveer 10m2. Voor je los gaat met het aanschaffen van allerlei spullen die je mooi vindt, is het absoluut handig om te bepalen welke in welk jasje je kamer wilt steken en wat de inrichting wordt. Meet van te voren alles op om te bepalen welke grootte je meubels ongeveer kunnen zijn, zodat je gericht op zoek kan of niet later voor een verassing kom te staan. Daarnaast kamer lijkt je kleine studentenkamer groter wanneer het het interieur één geheel oogt. Doe wat inspiratie op door te zoeken op Pinterest met als zoekopdracht interieur ideeën. Ga je voor de wit met beige look? Probeer dan ook in deze kleurencombinatie te blijven.

3. Bed met opbergruimte

Het hoofdonderdeel van elke slaapkamer is een bed, deze neemt ontzettend veel ruimte in beslag. Om alle ruimte van je studentenkamer te benutten is een bed met opbergruimte daarom een zeer grote must! Zo heb je boxsprings waarvan je de onderdelen omhoog kan schuiven, maar ook houten bedden met lades die uitgeschoven kunnen worden. Met al die schoenen en kleding kunnen we dit goed gebruiken toch?

Daarnaast is de wel bekende hoogslaper ook een mogelijkheid om dubbel gebruik te maken van de ruimte, je werkt hiermee namelijk de hoogte in. Onder je hoogslaper kan je eventueel een knus zithoekje creëren.

Als we het toch over bedden hebben willen we je nog wat extra inspiratie geven voor het inrichten van je studentenkamer. Op Pinterest zie je veel bedden terugkomen die gemaakt zijn van pallets. Je kan zelf bepalen hoeveel je er gebruikt om zo de hoogte en breedte te bepalen, maar het palletbed bestaat vaak uit 2 lagen van 4 pallets. Het scheelt super veel geld en is een bedframe en lattenbodem in één. Wauwie.

4. Plakhaakjes

Je studentenkamer huur je, vaak wordt het dan ook niet gewaardeerd als je gaten gaat boren of iets anders zoals een spijker in de muur steekt. Maar wat is nou een huis zonder iets gezelligs aan de muur? Er bestaan handige plakhaakjes die wel tot 2 kg kunnen dragen. Dan bedoelen we niet die haakjes waar je een theedoek aan hangt en je elke week weer van de grond kan rapen, maar super stevige haakjes waar je lijsten aan kan hangen. Ook kan je gemakkelijk met plakband of buddy (soort kleedgum) je foto’s aan de muur plakken, genoeg manieren dus om de muren van je studentenkamer wat op te leuken! Zelf gebruik ik deze:

Tesa Klevende Spijker Gevoelige Oppervlakken 2kg - 2 Stuks

5. Tips voor een grote ruimte

Het inrichten van je studentenkamer kan misschien net even anders zijn als je bent ingetrokken in een studio. Zo wil je je bed bijvoorbeeld niet direct aan de keuken laten grenzen of gewoon de grote ruimte splitsen. Een oplossing hiervoor is een afscherm schot, in een moderne term ook wel beter bekend als een roomdivider. Deze kan een eigen standaard hebben en verplaatsbaar zijn, maar ze zijn er ook in de vorm waarbij je deze tussen de grond en het plafond kan klemmen. Een andere tip is het neerzetten van een grote kast, vaak zien we de Ikea Kallax kast voorbij komen.

6. Een spiegel

Wil je je studentenkamer inrichten dan is dit wel een van de beste tips, spiegels zijn namelijk dé manier om je kamer groter te laten lijken. Koop een grote spiegel, met of zonder pootjes. Het liefst hang je deze op maar zoals we al vertelden is dit niet altijd mogelijk in een studentenkamer. Wat je wél kan doen is een hocker kopen in de stijl van je kamer en de spiegel hier op zetten als verhoging.

7. Leg een vloerkleed op de grond

Het laminaat of tapijt wat op de vloer daar moet je het op dat moment mee doen, het vervangen hiervan is niet altijd mogelijk en kost ook veel geld. De vloer bepaald voor een heel groot deel hoe jouw interieur er uit ziet, daarom moet je hier zeker wat mee doen. Een vloerkleed is hier precies wat je nodig hebt, deze zijn er in ongelofelijk veel soorten en maten, hoogpolig, laagpolig. Neem een groot vloerkleed die een groot stuk van je vloer bedekt. Nog leuker is om een tweede vloerkleed er bij neer te leggen en te combineren, uniek en tof!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}