.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat voor type bed past bij jou? 

 augustus 14, 2020

Een goed en comfortabel liggend bed is enorm belangrijk voor een goede nachtrust. En natuurlijk wil je, als je een nieuw bed zoekt, ook een bed dat past bij jouw interieurstijl. En ten slotte is het van belang dat een bed, met lattenbodem en matras, lang meegaat.

Maar welke soorten bedden zijn er precies? En welke voordelen en nadelen hebben de diverse typen bed zoal, als je ze met elkaar vergelijkt? In dit artikel zetten we de belangrijkste beddensoorten naast elkaar, namelijk waterbedden, boxsprings en het ’traditionele’, normale bed.

Elk van deze beddensoorten heeft eigen specifieke voordelen en nadelen. Welke dat zijn en wat voor jou het beste soort bed is, lees je hieronder!


Waterbedden: voor een perfecte lighouding

Veel mensen die een keer op een waterbed geslapen hebben, zweren bij dit type bed. Een van de grootste voordelen die personen noemen die ervaring hebben met deze bedden, is het grote slaapcomfort van waterbedden. Een waterbed ondersteunt het lichaam optimaal en op een heel natuurlijke manier, waardoor je een perfecte lighouding hebt. Hierdoor slaap je heerlijk.

Mocht je jezelf in je slaap omdraaien of bewegen, dan past een waterbed zich aan jouw bewegingen aan en blijft je lichaamsvormen goed ondersteunen.

In de tweede plaats is een waterbed aantrekkelijk, omdat de temperatuur van het water ingesteld en aangepast kan worden. Is het winter, dan zet je de temperatuur natuurlijk wat hoger. Op hete zomerdagen kun je de temperatuur van het waterbed wat verlagen om zo lekker koel te kunnen slapen.

Als derde voordeel geldt de hoge mate van hygiëne die een waterbed te bieden hebben. Huisstofmijten en bacteriën maken geen kans om het bed vies te maken. Het slaapoppervlakte van het matras blijft lekker fris!

In de vierde plaats kan als groot voordeel van een waterbed nog de lange levensduur worden genoemd. Ze gaan gemiddeld 15 tot 20 jaar probleemloos mee.

En ten slotte is het onderhoud van een watermatras relatief gemakkelijk. Aan het matraswater hoeft alleen een conditioner toegevoegd te worden, terwijl het matras zelf met een vinylreiniger onderhouden kan worden door deze af en toe schoon te maken.

Nadelen heeft een waterbed ook. Zo is er altijd kans op lekkage, met alle nare gevolgen van dien. Ook het gewicht is een nadeel. Een gemiddeld watermatras weegt tussen de 400 en 800 kg. En ten slotte kan een waterbed wat klotsend aanvoelen, wat door sommigen als onprettig ervaren kan worden.

Boxsprings: perfecte ondersteuning en veel keuze

Boxsprings zijn bedden met verende onderstellen en bestaan uit een matras voorzien van comfortabele veren. Een boxspring als bed gebruiken biedt diverse voordelen. Zo lig je op dit type bed, vanwege de veren en het comfortabel terras, heel lekker. Je lichaam wordt op alle raakvlakken met het matras namelijk perfect ondersteund.

Extra comfortabel wordt het nog als je kiest voor een elektrisch verstelbare boxspring. Dit is een bed die je met een afstandsbediening, draadloos of bedraad, hoger en lager kunt zetten.

In de derde plaats zijn boxsprings ideaal omdat ze veel opbergruimte bieden. Onder het bed zitten vaak lades en kastjes, die elders in de slaapkamer ruimte besparen. Ten slotte gaat een boxspring met gemak 15 tot 25 jaar mee.

Als nadeel van een boxspring kan het feit genoemd worden dat de bekleding lastig te onderhouden is en vlekken moeilijk te verwijderen zijn. Ook nemen boxsprings in de slaapkamer relatief veel ruimte in.

Traditionele ofwel ‘normale’ bedden

Verder is er nog het normale of traditionele bed van hout of metaal. Een groot voordeel van deze bedden is dat er enorm veel keuze is, ze relatief voordelig zijn en ze lang meegaan vanwege hun robuuste vormgeving en constructie.

Nadelen van deze bedden zijn dat ze van een perfect matras voorzien moeten zijn om lekker te liggen. Verder is het vanwege de grote keuze aan dit beddentype lastig om de juiste keuze te maken.

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}