.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips bij het kopen van een inloopkast 

 december 12, 2019

Het is de droom van iedere vrouw; een ruime inloopkast. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen ervan? Lees het hier!

Als je de ruimte hebt in je huis, is het wellicht een goed idee om een inloopkast aan te schaffen. De naam zegt het al, het is een open kast waar je zo in kunt lopen. Dit is meestal in een ruimte die grenst aan je slaapkamer, maar je kunt ook een deel van de kamer zelf inrichten als inloopkast.

Voor meer privacy of om je partner niet te storen, kun je deze ruimte afsluiten met een schuifdeur of een gordijn.

Wat zijn de voordelen van een inloopkast?

Ten eerste is een inloopkast vaak ruimer dan een gewone kast. Het is eigenlijk een soort “mini-kamer”, waarbij je aan drie kanten van de ruimte je spullen kunt opbergen.

Verder kun je alle kleding en eventueel andere zaken geconcentreerd opbergen, zodat verdere kasten niet nodig zijn. Dit zorgt voor rust in de slaapkamer en bovendien is het ook eenvoudiger met schoonmaken.

Een ander voordeel is dat een inloopkast er van binnen zo mooi uit ziet. Je kunt je lievelingskleding zo ophangen dat het echte eyecatchers worden! En mocht je iets hebben wat je liever niet in het zicht hebt, dan kies je voor een opbergdoos met een leuk dessin.

Waar dien je op te letten bij de aanschaf?

Het belangrijkst is om te kijken hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Nadat de kasten geplaatst zijn, moet er natuurlijk genoeg ruimte in het midden overblijven om je vrij te kunnen bewegen. Je zou er voor kunnen kiezen om alleen aan weerszijden kasten te plaatsen en de overzijde leeg te laten.

Vraag je af wat je precies allemaal kwijt wilt in de kast. Is het vooral kleding die aan een roede hangt of vouw je het meeste op? Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, kijk je hoeveel planken, lades en schoenenrekken je gaat gebruiken.

Zorg voor een plek waar een grote spiegel kan staan of hang er één aan de muur. Tenslotte zul je goed moeten nadenken of er voldoende licht is. In een inloopkast komt meestal geen daglicht.

Vaak kiest men voor spotjes in het plafond, dit geeft een mooi effect en is bovendien erg praktisch. Met een inloopkast heb je je eigen kledingwinkel aan huis!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}