.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips voor het inrichten van je slaapkamer 

 december 12, 2019

Je wist natuurlijk allang dat slapen goed is voor je gezondheid. Van te weinig slaap kan je zelfs dik worden. Je hormonen raken in de war als je te weinig slaapt. 33% van ons leven slapen we. Je brengt dus heel wat tijd door in je slaapkamer. Je slaapkamer inrichten is daarom heel belangrijk. Inrichting is natuurlijk een kwestie van smaak, maar er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij het inrichten van je slaapkamer.

Verlichting en verduistering slaapkamer

Bij het inrichten van je slaapkamer is verlichting heel belangrijk. Overdag moet je voldoende daglicht opnemen, zodat je ’s nachts beter kan slapen. ’s Avonds en ’s nachts moet je juist zo min mogelijk licht hebben, anders is dit niet goed voor je nachtrust. Voor je ramen kies je dan ook voor verduisterende raamdecoratie.

Slapen is niet het enige dat je doet in de slaapkamer. Misschien vind je het ook fijn om nog te lezen voor het slapengaan. Een leeslampje naast je bed is dan ook een must. Verder kan je werken met schemerlampen. Ze geven gezelligheid en stralen rust uit.

Tenslotte is het handig om één groot licht in je slaapkamer te hebben. Kies dan voor een plafondlamp.

Je bed en je matras

Je matras moet je elke tien jaar vervangen. Het is belangrijk om hier goed advies over in te winnen. Een slecht matras levert echt klachten op. Een hoog bed of een laag bed, dat is meer een kwestie van smaak.

Een kleine slaapkamer inrichten

Met een aantal tips kan je je kleine slaapkamer groter doen lijken. Als je je bed tegen de muur schuift en een plankje op de muur monteert in plaats van te kiezen voor een nachtkastje, scheelt dat veel ruimte. Fotobehang op de muur laat de ruimte groter lijken.

Heb je weinig kastruimte? Misschien is het mogelijk om planken boven de deur te installeren. Verder laten vouwgordijnen een ruimte groter lijken. Hetzelfde geldt voor een laag bed. Als je wel een grote slaapkamer hebt is een inloopkast natuurlijk een perfecte keuze.

Veel succes met alle tips en welterusten!

Ook interessant:

Laat een reactie actier

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}